Komma berprfen


02.02.2021 21:35
Komma: algemene regels Onze Taal
duo uit Volendam, hebben een nieuwe. 1: Ik  hou  van  chocolade  dropjes  en  koekjes. Het leek er even op dat na en het tweede deel van een opsomming zou volgen. Je bent niet ingelogd. Na de komma komt altijd een spatie. 3: Ik  lust  graag:  pizza  pasta  Chinese  rijstgerechten  en  salade.

Kun je naar de Jumbo gaan en daar een pak koffie uit de aanbieding kopen? Inloggen of meer informatie. Nee, dat is niet waar. Als het goed is, is in de laatste zin ook duidelijk een pauze hoorbaar voor. Op deze manier zorg je ervoor dat aan het eind van een regel de komma altijd bij het voorafgaande woord blijft.

In het tweede voorbeeld kent de ik-figuur mensen die kunnen zingen. Wat kost die fiets, meneer? Leestekens komma, een komma is een rustpunt in de zin, vaak een korte pauze bij hardop lezen. In dit voorbeeld wilden alle kinderen graag naar buiten. 5: Dagmar  houdt  van  pianospelen  paardrijden  en  boksen. Wanneer is de komma voor en niet nodig? Let op: een komma komt niet voor het woordje. Wie voldoende gegeten heeft, mag alvast opruimen.

De raad geeft een opsomming van leerstoelen Nederlands en Neerlandistiek is hierbij niet als afzonderlijke studie geteld. Als een komma de duidelijkheid of leesbaarheid van een zin vergroot, mag hij worden toegevoegd, k voor. In dit voorbeeld waren er ook andere kinderen. In de volgende zinnen maakt de komma voor en de zin duidelijker - de lezer begrijpt dus sneller wat je bedoelt. Vergelijk de volgende zinnen: We zagen Ella, de moeder van Veerle en Lucas. Dat is misschien nog duidelijker: De raad geeft een opsomming van leerstoelen Nederlands. In een opsomming (maar niet voor het woordje 'en Ik heb een hond, twee katten, zes goudvissen en een konijn.

Een mooie, glimmende fiets. Altijd een spatie achter de komma. Je schrijft meestal geen komma voor het voegwoord 'dat Ik zie dat je naar de kapper geweest bent. De kinderen die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig. Die wilden niet naar buiten en werden niet onrustig. Overigens kan er natuurlijk ook een puntkomma worden gebruikt of een punt (en dan een nieuwe zin beginnen).

Het hangt van de betekenis. Ik kom zo, maar nu nog niet. Je scores worden daarom niet opgeslagen. Voorbeelden: Ik heb rode, groene, blauwe en roze stiften. Tussen twee persoonsvormen in samengestelde zinnen: Als je hier de hoek om gaat, kom je bij de bushalte. Uitleg over: komma's volgende oefening: komma's 2, copyright Juf Melis.V. Veel lezers zullen na en in zin 1 en 3 even in verwarring gebracht zijn. Wanneer wel een komma voor en?

Wanneer een komma voor 'die' en 'dat'? Neerlandistiek is hierbij niet als afzonderlijke studie geteld. De derde is weer groter dan de vierde. In het eerste voorbeeld houdt die 'iemand' van mensen die kunnen zingen. Gebruik een komma als dat de zin verduidelijkt. (Ella is de moeder van Veerle). Maar en blijkt een nieuwe mededeling in te leiden  de lezer moet dus even een pauze inlassen.

Een voorbeeld: De kinderen, die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig. Komma's en voegwoorden, je schrijft een komma voor voegwoorden zoals 'omdat 'want' en 'hoewel Ik blijf thuis, omdat de timmerman komt. Uitzondering, na een komma in een getal komt geen spatie. 4: Hans  eet  graag:  koekjes  snoepjes  en  chocolaatjes. Vr de komma juist niet. Sleep de kommas naar de juiste plek. (geen pauze te horen). Hallo, hoe gaat het?

Ik ken iemand die houdt van muziek, en mensen die kunnen zingen. Achter een briefaanhef: Beste Thijs, Geachte redactie, rondom een aanspreking: Bello, waar ben je? (Ella is de moeder van Veerle en Lucas). Ik wil graag een jas kopen, naar nieuwe schoenen kijken en ook nog even naar de bibliotheek. Je schrijft meestal geen komma voor het woordje 'en maar soms is het wel nodig, om de betekenis van de zin te verduidelijken: Ik ken iemand die houdt van muziek en mensen die kunnen zingen. Eventuele 'aanhalingstekens sluiten' na de komma komen nog voor de spatie: "Ik ben wel moe  zei Fred, "maar ik loop dapper door.". In dat rijtje is de eerste groter dan de tweede en de derde groter dan de vierde. Ik kom op je verjaardag, hoewel het een hele reis.

Allemaal hartelijk bedankt voor jullie medewerking en tot de volgende keer! Score 0, een komma wordt gebruikt tussen de verschillende onderdelen van een opsomming. Ik heb gezegd dat het laat kan worden. Soms is voor en een komma noodzakelijk om de juiste betekenis over te brengen. In dat rijtje is de eerste groter dan de tweede, en de derde groter dan de vierde. Zie ook ons boek, leestekens. (geen komma als en het laatste deel van een opsomming inleidt).

Je schrijft niet altijd een komma voor het woordje 'die' (of 'dat. Richtlijnen en tips voor interpunctie. In dat rijtje is de eerste groter dan de tweede. Dat geef je aan door een komma te plaatsen, zoals in zin 2. Hij is ziek, want hij heeft koorts. 2: Ik  wil  graag:  een  nieuwe  auto  een  nieuwe  fiets  een  nieuwe  telefoon  en  nieuwe  schoenen. De raad geeft een opsomming van leerstoelen Nederlands, en Neerlandistiek is hierbij niet als afzonderlijke studie geteld. Het huis dat door de jury gekozen is, wordt opgeknapt.

Ähnliche materialien